Girl Power in Cybersecurity

Egy mentorált élményei

2023. elején jelentkeztem egy kiberbiztonsági bootcampre. Szoftverfejlesztőként dolgozom, érdekel a webalkalmazásbiztonság, ezért is gondoltam ideálisnak a képzést. Amikor a tanfolyam elkezdődött, szembesültem vele, hogy „milyen mély a nyúl ürege”. 
Amikor elkezdtem a kurzust, nem voltam tisztában azzal, hogy a kiberbiztonság témaköre milyen széles skálán mozog, mennyi mindent foglal magában, valamint teljes mértékben ismeretlen volt számomra, hogy a megszerzett ismeretek hogyan járulnak hozzá a jelenlegi munkám fejlesztéséhez, vagy esetleg milyen lehetőségeim lennének a munkaerőpiacon. 
Bizonytalan voltam, hogy jó döntést hoztam-e a jelentkezésemmel. Éreztem, hogy szakmai tanácsadás nélkül nehéz lesz eldönteni, hogy melyik úton induljak el. Egy csoporttársamtól hallottam először a WITSEC-ről. Javasolta, hogy keressem meg őket, biztosan tudnak útmutatást adni. 
Emailben érdeklődtem, hogy milyen lehetőségek vannak olyasvalakinek, aki szeretne a pályán később elhelyezkedni és merre érdemes specializálódni. Hamar érkezett válasz a levelemre és lehetőségem nyílt egy online „kávézás” mellett találkozni néhány taggal. 
Végtelenül segítőkész, kedves és inspiráló csapat a WITSEC, ahol szeretettel fogadtak. Tanácsot kaptam és támogatást, hogy a meglévő tudásommal és tapasztalatommal merre érdemes tovább haladnom. Segítségükkel ma már tisztán látom magam előtt a célt, amit el szeretnék érni, hogy azon a területen tudjak dolgozni, ami érdekel. 
A WITSEC közösség ereje nemcsak szakmai, hanem személyes szinten is értékes. Barátokat szereztem, akikkel nemcsak „szakmázni” jó. Mivel vidéki vagyok, így a személyes összejöveteleken sajnos nem tudok részt venni, azonban az online találkozók keretein belül tudunk kapcsolatot tartani. 
Szerencsére napjainkban egyre több nő fordul a kiberbiztonsági szakma felé, így a WITSEC hatalmas segítséget nyújt az újonnan érkezőknek. Mentorprogramjukban megválaszolják a kérdéseinket, bátorítanak és mindannyian olyan példaképek, akikkel öröm volt megismerkedni.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer